Opći uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti prodaje-kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama. 

- Isporučitelj: MODEL-EDUCA d.o.o.
- Kupac: Kupac je naručitelj …
- Izražene cijene su veleprodajne bez iskazanog PDV-a.
- Valuta je Euro (€), ako nije drukčije dogovoreno.
 

PONUDA

Po izboru robe iz našeg programa i zahtjevu kupca dostavljamo ponudu, temeljem koje kupac može naručiti robu, no davanje ponude nije neophodno ako kupac napravi izbor robe i istu naruči putem narudžbe, bez traženja ponude.

 

NARUDŽBA

Vaša narudžba je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je ostvaren isporukom robe ili usluge od strane MODEL-EDUCA d.o.o, i izvršenim plaćanjem od strane krajnjeg Korisnika. Ovi opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Isporučitelja i Kupca.

 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje se definira po dogovoru između Isporučitelja i Kupca, ugovorom, narudžbom ili ponudom. Za kašnjenje plaćanja, obračunavamo zakonske mjesečne zatezne kamate.

 

OSTALO

Svi materijali koji se nalaze na www.model-educa.hr internetskoj stranici ekskluzivno su pravo tvrtke MODEL-EDUCA d.o.o., i koriste se uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Kršenje navedenih općih uvjeta poslovanja ili povrede autorskih prava, prava žiga, prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva, može dovesti do pokretanja parničnih postupaka.

BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE MODEL-EDUCA d.o.o. JE ZABRANJENO!

 

POTROŠAČKI PRIGOVORI

Vaše prigovore kao i pohvale, prijedloge i pitanja možete uputiti: tel. 01/36 65 688; te elektroničkom poštom na adresu: info@model-educa.hr ili predati u našem prostoru.

 

ISPORUKA ROBE / DOSTAVA

Za narudžbe robe u vrijednosti do 200,00 €, naručenu robu Kupac preuzima osobno ili se troškovi dostave robe naplaćuju po stvarnim troškovima službe koja vrši dostavu (HP ili neka druga dostavna služba).

Za narudžbe robe u vrijednosti preko 200,00 € troškovi dostave se ne naplaćuju, ako je Kupac na području sjedišta prodavatelja MODEL-EDUCA d.o.o.

Troškove dostave van sjedišta prodavatelja MODEL-EDUCA d.o.o. zaračunavamo po stvarnim troškovima dostavne službe.

Troškovi dostave mogu biti i dogovoreni, ovisno o sadržaju, mjestu dostave i određuju se prilikom ugovaranju posla ili isporuke robe.

Naručena roba dostavlja se do ulaza u objekt korisnika.

Roba se dostavlja na području Hrvatske koje pokriva HP ili druga dostavna služba.

NAPOMENA: Iznimka su otoci i mjesta koja ne podržavaju svakodnevnu dostavu, a gdje je dostava moguća prema rasporedu dostave.

Ostali uvjeti dostave:

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio. Kupac može odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja. U slučaju dostave oštećenog paketa na adresu kupca, isti ga nije dužan zaprimiti, ali ukoliko ga ipak preuzme, molimo da sliku oštećenja pošalje na email tvrtke, kako bi eventualne reklamacije mogli proslijediti dostavnoj službi.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Naknadne prijave manjka ili oštećenosti robe nećemo uzeti u obzir.

 

OPĆI JAMSTVENI UVJETI

Prilikom ostvarivanja prava na jamstvo potrebno je uz neispravan proizvod priložiti kopiju računa kojom se potvrđuje kupnja. Uz to je potrebno priložiti zapisnik, navesti detaljan opis kvara kako bi se olakšala provjera samoga proizvoda.

Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti sigurno i propisno upakirane u odgovarajuću ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete od strane MODEL-EDUCA d.o.o., već će biti vraćene pošiljatelju o njegovom trošku.

Prije upotrebe proizvoda, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost, te pročitajte naputak za korištenje.

Ukoliko proizvod ima jamstvo te se na proizvodu pojavi kvar unutar jamstvenog roka, kupac je ovlašten izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon 01/36 65 688 ili putem elektroničke pošte.

 

Jamstvo ne vrijedi ako je kvar ili oštećenje uzrokovano:

- transportom ili rukovanjem nakon isporuke
- nepravilnom montažom i/ili nestručnim rukovanjem
- neprimjerenom radnom okolinom
- ako su skinute naljepnice s artikla (serijski broj, uputa o ugradnji, korištenju i sl.)
- ako su vršene izmjene na artiklu tj. stavljane zamjenske komponente

 

REKLAMACIJE:

Reklamacije na preuzetu robu prihvaćamo u roku od 8 dana od preuzimanja robe ili prema navedenom u garantnom listu.